Bátor Hétfő 😊

FB_IMG_1537901311015

Kapkodás, duzzogás, kilöttyintett kávé, bevetetlen ágy, a “nem akarom” érzés? Az örök bűnös neve? A rettegett Hétfő.
Elcseszett reggeleket, félrecsúszott nyakkendőket, otthon felejtett tízóraikat, késve beérkezést és sorolhatnánk mi mindent szórunk rá… balga bűnök amelyek miatt rács mögé zárnánk őt, a Hétfőt.
Pedig a Hétfő zsákja olyan mint a Mikulásé, teledestele van jó dolgokkal, és mind arra vár hogy szétoszthassa. Nekünk. Dolga az, hogy elsétáljon Vasárnaptól, a Kedd barátig, Szerda komáig, Csütörtök asszonyságig, Péntek cimboráig, Szombat szeretőig, hogy kiüresedett zsákjával visszatérjen az őt mosollyal váró Áldott Vasárnapig. A jó öreg Vasánaphoz aki megvendégeli őt, felpakolja őt, zsákját telerakja szok szép jóval és ismét útjára indítja. A bátor Hétfőt.
Bátor Hétfő. És büszke a nevére. Mert Ő tudja, az évek során megtanulta nem sok jóra számíthat. Emberek bántják és kigúnyólják, szerencsétlen ott egyensúlyózik a zsákjával,  igyekezve eljutni a Kedd baráthoz. És útközbe kap…nyaklevest, csúnya szót, néha el-el gáncsolják, forró vizet, hideg jeget, kergetik őt az emberek mint az Ördög szolgáját.
De Ő kitartó és nem adja fel, nem felejti elszórni, mindazt amit hozott. Mert tudja a csipás szemű embereknek szükségük van a jó szóra, bátorításra, mosolyra, új ötletekre, arcot melengető napsütésre, finom kávéra, reggeli puszira, első lépés varázsára, a kitartásra, akaratra, áldásra, ölelésre, szeretetre…és sok sokmindenre amit zsákja magába rejt ❤ 😊
Ha elmegy melletted a Hétfő integess neki, ha kicsit megfáradt és melléd ül a padon maradj mellette kicsit, ha cinkosan rád kacsint dobj egy puszit, ha siet mert kergetik állj féjre útjából. Légy kedves Vele. Ő a Bátor Hétfő 😉😇😊

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s