Vonzás-taszítás

 

FB_IMG_1537901469941Vannak dolgok amiket nem lehet megszabni, kőbe vésni,elvárni. Ilyenek az érzelmek. Azt hogy   mit érzünk emberek iránt, hogyan érezzük magunkat a barátaink,ismerőseink, vagy akár idegenek aurájába nem tudjuk kontrollálni. Vannak akiknek nemhogy közvetlen közelsége zavaró , de akár közös helységbe tartozkodni ilyen emberekkel nehéz, egyenesen folytogató. Sokszor megindokolni se tudjuk egy-egy emberrel kapcsolatban mi az ami taszít ,egyszerűen érezzük és az éppen elég.
Ugyanúgy téves azt mondani hogy minden kisbabát szeretni tudunk. Mert nem . Van az úgy hogy nem tudsz ráhangolódni a picire ,valahogy nem vagytok egy hullámhosszon. És ennek nincs köze ahhoz hogy az első kisbabát tartod a karjaidban vagy már a nagyon sokadik után érkezik útadba egy kis csöppség akit valahogy jobb szerered ha másnál van…ettől nem vagy rossz ember. Csak a rezgéseitek mások.
És ott vannak azok az emberek akiket mindig is szerettünk. Talán már akkor is mikor még nem is ismertük őket. 😊 És a találkozás pillanatában olyan érzésed van  mintha egy egy puzzle darab épp a helyére került volna. És elfogadod őt olyannak amilyen. Nem akarod megváltoztatni, mássá tenni, mert te Őt olyannak fogadod el amilyen, minden fényével és sötétségével együtt. És ezeket az érzéseket senki nem tudja elvenni, megkövetelni hogy ne érezzük.
Csalódásainkat sokszor pont annak köszönhetjük hogy ezeket az érzelmeket, a megérzéseket nem vesszük figyelembe. Hogy olyan embert aki elsőre a bizalmatlanságunkat rezegtette meg ,a társadalom, a barátok, de néha saját önbizalomhiányunk végett – mert nem szavaztunk kellő bízalmat az első ,ösztönös megérzésnek – közel engedünk. Ami hiba. Innen már csak idő kérdése hogy ezek a nem össze illő rezgések, felszítsák a hullámokat, és vihart okozva, mint egy centrifuga kidobja az életünkből őket. Volt, nincs. És marad utánuk a csalódottság, fásultság.
Sok rossztól megvédhetjük magunkat ha hallgatunk ösztöneinkre. Ha nem tompítjuk le belső megérzésünket. Bízni kell abba amit elsőre érzünk. Az az igazi. Sose dönts mások véleménye, tanácsa alapján. Mindenkinek jár a tiszta lap,  ismerd meg a másikat mielőtt kizárnád vagy éppen beengednéd életed szűkebb buborékába. Hallgass az ösztöneidre 😊

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s