A csomag

FB_IMG_1537901320687

Szerintem lehet úgy bízni valakibe hogy nem szereted. Lehet egy ismerős, munkatás, egy barát, vagy éppen vetélytárs aki kivívta a tiszteleted és akibe megbízol. De nem szereted. Tudod hogy szavahihető akkor is ha van úgy hogy amit tesz vagy mond nem mindig a te szájad íze szerinti.
Ugyanakkor Szeretni valakit úgy hogy nem bízol benne, nem lehetséges. Szerintem. Bízalom nélkül megette a fene az egészet. Ha nem bízol, annak rengeteg oka lehet, onnattól kezdve hogy nincs elég önbízalmad, egészen odáig, hogy tudod, ismered a másik gyenge pontját, a paletta széles választékával találkozhatunk ha arról van szó hogy miért nincs bízalom. És mindezek forgatagába elvész a szeretet. Ha nem bízol társadba, előbb utóbb szeretni se fogod. Belecsúsztok egy bújócskázós, tesztelős, szavakat kiforgató, kapaszkodó-taszító játszmába, bírkoztok egymással, ami felőröl mindent ami szép és szeretnivaló lehetne mindabba amit Ti vagytok együtt.
Játsz tiszta lapokkal. Mindenkinek van egy csomagja, amit születése óta visz magával. Minden egyes nappal valami újat rakunk a csomagunkhoz. A csomag lehet bájos, lehet szeretnivaló, lehet nehéz, lehet csalfa, lehet zűrős, bármi lehet benne amiről a másiknak fogalma nincs. Ha úgy érzed olyan ember került utadba aki fontos lehet, akivel építenél, akit szeretni tudnál, mond el mi van a csomagodba. Mond el. Őszintén. Hogy mik a gyengéid, mibe van szükséged támogatásra, nagyobb megértésre, elfogadásra. Ha tudom mivel állok szembe, ha tiszta a kép akkor el tudom dönteni hogy vagy-e annyira fontos számomra hogy vállaljalak, minden fényeddel és sötétségeddel együtt. Megadod nekem annak szabadságát hogy felmérjem mi az ami veled járhat, és csomagoddal együtt van-e hely neked az életembe. Meg tudok-e bírkozni mindennel? Érted. Magunkért. De ha elrejted a csomagod, vagy másmilyennek mutatod mint amilyen, akkor máris hazugságot, és bomlást viszel a kapcsolatba.
Azt hiszem emberek nincsenek tisztába az őszinte szó értékével. És alapjáraton félnek őszintének lenni. Hangzatos kifejezéseket használnak hogy fontosnak tünjenek. Hogy a másiknak kelljenek. Pedig a tartalmas és értelmes emberi komunikáció egyik alapvető jellemzője hogy őszinte vagy. Hiteles vagy!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s