A minden, minden?

FB_IMG_1537901213618

Szokták mondani hogy háborúba és szerelembe minden szabad. Ha ennek mélységeibe belegondolunk rájövünk hogy a “minden” az sokszor túl sok, szinte elviselhetetlen, ezért felmentésért megbocsájtásért esdeklik az olyan helyzet ahol a “minden” használva van.
De van még egy élethelyzet amikor a “minden” értelmet nyer. Ez az amikor az ember az életéért harcol. Amikor betegségből, lelki válságból, traumából gyógyulni kíván, és élni akar. Ez nagy küzdelem. Egy hosszú folyamat, amely során az ember a fizikai, mentális és lelki téren is megváltozik.
És teljesen mindegy hogy a gyógyulás érdekébe mihez folyamodik, hogy orvosok, gyógyszerek, kúrák, füves gyógyítok, indiai ashram meg a joga, az el camino, vagy Csíksomlyó, egy hiteles mentálhigiénés szakember vagy családállítás, élő fák ölelése, voodoo, RH healing, vagy bármi más … a lényeg a Gyógyulás.
És igen. Lehetséges az, hogy a folyamat során megtalálod életedbe a hibát, az okot amiért a csatát kaptad, és elkezded kijavítani. Magadat megoldani. Mert tudod, érzed a tét Te magad vagy. Lesz aki megérti és támogat, lesz aki mosolyogva nézi miket csinálsz, de elfogadja, mert látja a változást, lája a mosolyod, látja hogy jó neked, hogy jobb mint volt. És lesz aki saját korlátai és félelmei miatt skeptikus, elutasító, mert befogadóképessége korlátokba ütközik, és a te változásod őt is változásra kényszerítené.
Én azt mondom hogy találd meg ki is vagy valójába, veszítsd el amit el kell veszíteni, hagyd hátra ami már nem épít, tedd le azt a terhet ami nem a tiéd, mert a jutalmad az Élet maga, a béke, a szeretet, önmagad békéje, önmagad szeretete és a gyógyulás.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s