A szavak gőzekéje 🤔

FB_IMG_1537901459882

Időröl időre szembejön velem egy kedves kis kép az alábbi szöveggel :
“-Ha szeretsz mond meg!
-Meg.”
És mosolygok. Mert “meg”. Persze hogy “meg”. Hogyne “meg”. Valakit mindig “meg”. Téged “meg”.😂😍🤗
Néha van, hogy beszélnek hozzád és te csak nézel bambán. Aztán gyorsan lefuttatsz magadban egy ellenőrző programot, hátha agyad valamelyik zugában felfedezel a hallottakhoz hasonlót és abból kiindulva majdcsak összerakod hogy mi is van? És vagy van szerencséd vagy nincs, hogy kigyul az értelem szikrája a szemeidben, vagy bandzsítasz tovább nem túl okosan. Ha elég érett vagy akkor RÁKÉRDEZEL még egyszer…. hátha másodjára menni fog. Talán ha más szavakat használnak már nálad is összeáll az a bizonyos mondat.
Kérdezni arany! És tényleg így van. Sokan vagyunk most már ezen a földön. És mindenki más és más szinten egyensúlyoz😎😂 Másképp okos, másak az érzelmeik, más élmenyek, tapasztalatok, traumák, és örömök érték életük során, más-más nyelvet beszélnek, más a kultúrájuk, másképpen reagálnak egy-egy szóra, mondatra, akár jól értik akár nem. Soha nem tudhatod hogy amit mondasz, és amit mondani akarsz, ugyanaz mint amit megért a másik belőle. Csak bizakodsz…hogy valamennyire átmegy.  Egy maréknyi ember keresztezi utunkat életünk során, és mindből alig akad néhány aki ha beszélsz, tudja, érti, átérzi mondandódat. A többi csak saccol, bólogat, okosan pislog, értelmetlenül megsértődik, saját életét rád vetítve értelmezi a szavaidat. Minden mélyebb beszélgetés egy-egy zsákbamacska.
Legtöbben nem kérdeznek rá, ha valamit nem értenek! A gyerekekkel beszélgetni sokkal tisztább. Ha nem értenek valamit rákérdeznek, újra és újra.  Ez a legborzasztóbb, hogy felnőtt fejjel sokan nem kérdeznek rá, és úgy folytatnak egy-egy beszélgetést hogy kiesett nehány láncszem. Néha pont a lényeg. Aztán elfeljtik hogy nem értették, hogy kimaradt nekik valami, és elkezdik kiszínezni, összeszerkeszteni, átértelmezni, aztán meg elmesélni 🙄 .. és keresztet vethetsz, vagy bukfencet, mert amit mondtál teljesen új életre kelt 🤔
Mert bárhogy vesszük, nem mindegy hogy Gizike, vagy gőzeke, és az se mindegy, hogy melyik alatt fekszel! 😂😉😉

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s