Feltételes tisztelet?

20181207_182805.jpg

Sose tetszett az olyan beszélgetés ami azzal kezdődik hogy megkérdik mit dolgozol 🤔 vagy hova jártál suliba. Fura, de engem ez érdekel legkevésbé. Emberek hajlamosak mérlegre tenni azt hogy mekkora tisztelettel legyenek a másik iránt. És kell nekik az infó ….hogy rangsorolni tudják a másikat….aszerint hogy mit dolgoznak, melyik rangos intézménybe tanultak. Olyan mintha az amit dolgozol meghatározná azt, aki vagy, ami vagy. Támpontot adna ahhoz amihez alapból nem kell támpont, vagy szempont. Láttam már csodállatot felcsillanni ember szemében ha véletlenül szóba került a munkám, láttam irigységet, és volt aki elnézően mosolygott, szánakozva hogy nekem csak ennyi jutott 😂
Tévedés. Ó de mekkora! Mérlegre tenni a tisztelet mértékét. Mintha nem járna mindenkinek. Ugyanannyi!! Nem vagyuk se többek, se kevesebbek mint a másik! Talán nem pucéron születik mindenki? Nem vagyunk mi mind, Emberek?
Puszta emberi létünk, egyediségünk, lángoló lelkünk, szeretetünk, odaadásunk, segítségünk, választott munkánk, otthonunk melege, kezünk símogatása, asztalra tett finom leves íze, emberi létünk kevesebbet érne…kevesebb tiszteletet érdemelne ha….? Vagy többet hogy ha …?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s