Szülőotthonom az ereimben

fb_img_1535580527751

Erdélyi lány vagyok❤
Ereimbe csordogál mindazon népek vére akik szeretni tudták egymást a Kárpát medencében. Tisztelni. Együtt élni.
Gyökértelenségem vitatni gondolnád. Akarnád? Tennéd? Elhinnéd? Volt idő hogy jómagam is majdnem elhittem, hogy ha már útra keltem akkor gyökértelen lettem.
Aztán ott találom magam…hogy dolgozok….a múltban….hogy megértsem a jelent…és könnyebbé tegyem a jövőt. Mindezt úgy, hogy igyekszek…. megélni a jelent, a mostat, az összes csodájával együtt.
Vissza vissza lépegetve, földre térdelve gyomlálgatok régi emlékeket, kapálgatok hogy lazítsam a helyenként folytogató földet, korhadt ősrégi részeket eltakarítok,….vastag erek közt keresek rejtőzködő sorsokat. Néha a kőkemény, csontszáraz föld akadályoz, máskor az a mocsaras és ingóványos. Egyszer mélységes…másszor magasságos. Mosolygok…és felsóhajtok akárhányszor felismerem anyagát….annak amit ápolgatok. Gyökér ez itt, “semmi” más!!! Cifra ám, és jóó mélyen a földben eredező. Helyenként sérült, máshol meg gyógyult. Távolba nyúló…vastag ütőerek anyaföldbe mélyedten kapcsolódnak hálóként futó erekkel… meg hajszálerekkel, bennük élő ősökkel. Erek amelyek oly mélyről isszák az életet, ahol a Kárpátok friss forrása ered, és oly táplálóan teltek szeretettel… mint az anyai mell, tejjel.
Lombkoronának egy ága vagyok csupán. Nem törékeny….hajlékony ám, nem félős, hanem bátor, emelt fővel mehetek közel és távol. Nézhetek mélyre vissza hogy tanuljak, és tudjam, majd ha magasban vagyok, tisztán látok! Látom ezeket a meggyötört de erős gyökereket…Látom és érzem őket. És soha nem hiszem el azt hogy gyökértelen, szél sodorta vagyok!!!
Erdélyi lány vagyok ❤

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s