Dominó

20191102_095755.jpg

Az élet azért olyan értékes…mert időkeretebe van szorítva, és a történet nem szólhat arról hogyan cseszted el, hogy nem mertél élni, szeretni, merni – beszélni, mutatni, adni, elfogadni, kilépni, belépni, kérni, elesni, újrakezdeni. A legszomorúbb ha a végső pillanatokban megbánás könnycseppjei mossák az arcot!
Pár éve hallottam először a “ha korpa közé keveredsz megesznek a disznók” féle mondást..és azóta sokszor, sok helyzetben sokféle értelmezésben látom igazát. És nem csak a rossz útra tért eltévelyedett emberekre gondolok. Halálunk pillanatáig gyurmázható, és változásra alkalmas lények vagyunk. A környezetünk, az otthonunk, barátok akikkel folyton lógunk, a közösség amelynek tagjai vagyunk meghatározzák és befolyásolják mindazt akik vagyunk. Ezért fontos hogy ha úgy érezzük megrekedtünk egy egy szinten, valahogy nem azt az életet éljük amit szeretnénk…nézzünk körül előbb magunkban – de úgy őszintén, és aztán magunk körül. Megeshet hogy csupa jó szívű és szándékú emberek vannak körülötted, de valahogy másképp rezegnek, más mint amire neked szükséged van ahhoz hogy fejlődj, haladj, sikeres, kiegyensúlyozott és boldog légy. Nézz körül, ki az aki bátorít hogy tanulj, hogy merj újat kipróbálni…ki az aki nem engedi hogy félúton abbahagyd hanem bíztat míg be nem fejezed amit elkezdtél. És együtt örül veled, büszke rád! Nézd kik azok akiket nem hallasz panaszkodni, a rendszert szidni, a csillagok állását vagy a szomszéd cicáját okolni minden rossz döntésért. Figyeld meg kik azok akik nem örülnek veled együtt a sikereidnek, és elsők ha arról van szó hogy elcseszted! Nézd és szedd ráncba saját életed. Minden döntés egy dominó. Senki nem fog helyetted élni!   Az élet azért olyan értékes…mert idő keretekbe van szorítva. És a megszokás csapda, mely hamis biztonság érzettel símogat és langymeleg szeretettel beetet. Változtatni szokásokon, kitakarítani a sok régi kacatot…új energiát beengedni az életbe…és akarni…a jót látni, a szeretetet csíráztatni….akarni az életet valóban élni! A döntéseid felelőse így is úgy is Te magad leszel!

If You are thinking of unique and beautiful christmas present for Your loved ones. Do not hesitate. Some of my  artworks are for sale , available on the link below:

https://www.artgallery.co.uk/artist/anna_maria_konya

https://www.artpal.com/annnna06

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s