PuzzleRubik

20200501_093141

Ma már tudom…hol volt a hiba a gépezetben. Akkor nagyon nem értettem. Semmit. Csak annyit tudtam hogy fáj. És nem jó. És ha nem változtatok nem érem meg a negyvenet.
Pár évvel ezelőtt elfogytam. Kifogyott belőlem minden. Már nem volt mit adjak. Üressé váltam. És feladtam. Szinte mindent amiről azt hittem az Én életem.
Békeszerető, béketürő ember vagyok, voltam. Türelmes…a végtelenig….néha már az önsanyargatás határát súrolva…de azt már nagyon, és még mindig nem emeltem fel a hangom. Ezt nevezem önromboló pacifizmusnak. Gyakorolom, tanulom és most már egyre könnyebben megy megszabni és megvédeni a határaimat. Kimondom hogy “állj mert nekem ez fáj”, “nem mert nekem ez sok” és hasonlók….Saját ép elmém és lelki békém fontosabb mint hogy mindenkit megpróbáljak boldoggá tenni. Aránylag későn értettem meg, hogy úgy abban a formában ez lehetetlen volt. Mindenkinek a kedvében járni, mindig mindenben helyt állni, ott lenni mikor igazából nem szeretnél, de aztán mégis….és szép lassan nem tudni hogy ki is vagy valójában…és elhiszed hogy mások boldogsága majd téged is boldoggá tesz. Aztán mikor mások boldogsága olyan mintha egy feneketlen kútba öntenéd nap mint nap szívedet és lelkedet…de sose telik meg….nincs olyan hogy boldog . Nagyon nem értettem miért nem vagyok elég?!
A válaszhoz vezető út lett életem egyik nagy kérdése.  A rögösebbik út mindenkinek mást jelent. Idővel rájössz hogyan védeni a határaidat és arra is hogy lehet adni úgy hogy nem fogysz teljesen el… Lehet adni, sokat! És még annál is többet. Mert a forrás kiapadhatatlan. Ha. Mert mindig van egy “ha” amit meg kell hallani, meg kell érteni, meg kell tanulni és végül meg kell tapasztalni. És legvégül elhinni! Hogy csak akkor tudsz adni másnak “ha” ugyanazt a törödést és szeretetet adod önmagadnak is!!! Egyszerű és mégis oly bonyolult. Puzzle-ben a Rubik kocka.

#myannas #myannasblog #abstract #art #abstractart #healfromyourwounds #mindfulness #respect #respectlife #passionforart #loveeachday #positivevibes #abstractartfreedom #acryl

#isolationart #lockdownart #abstractinlockdown #theloveinquarantinetime #loveeachheartbeat🦋 #keepitpositive #loveheals #findloveineverything

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s