Tegnap

20200516_154546

Alvadt vér az erekben felhígulni látszik.
Fejem fölött szállt el egy éppen landoló járat. Leírhatatlan. Mikor felkiáltasz hogy nézd repülő. És várod hogy közelebb kerüljön. És kirajzolódik…egyre tisztábban a jellegzetes lila színe. Reggel van. Csak az lehet. Gyorsan rákeresel a ma érkező járatokra. Ez az lesz. Úristen. A keddi járat érkezik. Torkodban gombóc, szíveden facsar egyet az érzés. Itt repül felettem. Alvadt vér felhígulni látszik. Boldogság fut minden egyes véredényekében. Fejem fölött landolni kész. A budapesti járat!

Megalvadt a vér az erekben. Leállt, lelassult, helyenként eldugult. Mint vérerek, úgy kapcsolnak egymáshoz útak, folyami hajók, légi csatornák, óceánjárók. Kapcsolnak össze sejteket, szerveket, testrészeket, utcákat, városokat, országokat, földrészeket. Mint vérkeringés az emberi testben. Vérkeringés a világban. Egyszercsak leállt. Összeomlás? Véralvadás?
Jött valami. Megbetegedett a világ. Megalvadt erekben a vér. Fájni kezdett a tüdőkben a levegő. Azt hinnénk hogy hírtelen, hogy nem voltak előjelek. Vér. Vérség. Család. Összezárva. Szétzárva. Elzárva. Köteléknek. Lazulva. Újracsavarozva. Traumák. Világok. Eszmék. Gondolatok. Megosztva. Megfosztva. Szabadság. Illúzió. Tudás. Elfogadás. Hang. Harag. Ostoba. Soha ki nem beszélt családi sebek. Sose kaptak teret. Most igen? Talán. Lehet. Megeshet. Hogy igen. Hogy mégsem. Ki tudja. Tanult. Megoldott. Bárki. Bármit.
Globális halálfélelem jól besülve. Besütve. Tudatosan. A tudattalannak. A tüdőkbe. Jaj ne. Köhögje. Félelmét. Zárd el. Az elmét. Csonkítsd. A lelket. Törd meg. Az akaratot. Szabad akarat. Önrendelkezés. Jog. Joga. Van. Nincs. Nem tudja. Tudatlan. Fél. Még. Jobban. Könnyű. Félni. Fájni. Behódolni. Felelősségről lemondani. Sodródni. Tömeggel. Feladni. Csendben. Álarcban. Halált kiáltani.

#myannas #myannasblog #abstract #art #abstractart #healfromyourwounds #mindfulness #respect #respectlife #passionforart #loveeachday #positivevibes #abstractartfreedom #loveeachheartbeat🦋 #keepitpositive #loveheals #findloveineverything

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s